Bilder etiketterade ”latlager-2011”

inga bilder hittades

Kommentarer

Bilder etiketterade ”latlager-2011” — Inga kommentarer

 1. Hej!

  Jag undrar om ni har förslag på en eller två som skulle kunna spela fiol en stund på midsommarafton hos oss på vår gård i Sörmland. Vi har släkt och vänner samlade för att fira både midsommar och vår 30åriga bröllopsdag.

 2. Stort tack för denna trevliga presentation. Vi viger oss i sommar i Kiladalens församling och då givetvis till den vackra Brudmarsch från Kila.

 3. Jag har skrivit att hembygdsdagen är inställd, i rubriken på det gamla inlägget och i kalendern. Och så har jag skrivit ett nytt inlägg att det är inställt pga covid 19. Hoppas det är ok.

 4. Stämmän i Nykvarn den 23 aug är inställd. Jag vill be ansvarig för hemsidan att ta bort stämman i Nykvarn den 23 aug. Styrelsen har beslutat ställa in pga Covid-19.
  Nu satsar vi på 2021 istället.

 5. Hej!Jag har en fråga ang.2 spel- män,Anders Gustaf Andersson och Johan Petter Andersson båda med anknytning till Tveta utanför S-tälje.Enligt arkivet ska det finnas 3-4 st. låtar efter dessa.Hur går jag till väga för att få tag i dessa noter?/ Tack på förhand. Med vänliga hälsningar Jarmo.K.

  • Hej!
   Jag har letat och hittar dem inte. Jag skickar frågan vidare till Arne Blomberg så får vi se om han vet något.
   /Kerstin

  • Hej Jarmo. Var i arkivet har du hittat uppgiften att det finns noter? AG Andersson var morfar till Thure Enberg, som är väl känd. Thure var gehörsspelare men lärde sig lite noter på äldre dar. Några noter efter Thure känner jag inte till, men det finns en inspelad intervju som jag gjorde 1971 – insp. 117. Se mediaförteckningen på http://www.samlingarna.sormlandsspel.se/wp-content/uploads/2018/09/ssf_media.xls. Thure, hans morfar o Johan Petter finns i personregistret på hemsidan. Hälsning! Arne Blomberg

   • Hej Arne!Det ska finnas 3 eller 4 låtar bevarade som sannolikt är identiska med ”Lotorpens”.Samlingarna/Personer A.G.Andersson.Din fråga är befogad, det står inget om noter personarkivet. I min enfald fick ordet, /bevarade/ mig att tro att låtarna har blivit notsatta.Då är min fråga:På vilket sätt är dessa låtar bevarade?

    Länken Du skickade med ditt senaste svar har jag ej lyckats öppna ännu, men snart så.

    Tack för all info så länge.
    Med vänliga hälsningar Jarmo/Lina hage/Södertälje

   • Hej Arne!Du kan bortse från min senaste fråga.Jag lyckades ladda hem länken med ljudinspelningar.Datorn här hemma är defekt så jag använder mobilen istället. Kan vara att den är begränsad jämfört med en dator.Nu vet jag iallafall hur låtarna är bevarade.Ni ska ha tack för all hjälp. Med vänliga hälsningar Jarmo

 6. Hej

  Är intresserad av dessa två artiklar om Riksspelman Hartman i Bångbro, men båda är inscannade/upplagda så att texten längst ut till höger hamnat utanför bild. Skulle således önska få tillgång till vad som står där, om möjligt. Bor i Örebro och har ej möjlighet besöka arkivet, så hoppas det går att lösa. Mvh Pernilla S

  1956-12-01-Carl-Hartman-Bångbro-blev-Hazeliusmedaljör (DN)
  1960-05-21-Carl-Erik-Hartman-riksspelman-nalkas-nittio-med-massor-av-hobbies

  • Hej Pernilla
   Vårt arkiv är f.n. nerpackat och hemlöst. Jag kan inte hjälpa dig den vägen.
   Artikeln i DN sänder jag per mejl, den har jag hämtat i DNs arkiv.
   Den andra klarar jag inte…
   /Arne Blomberg

 7. Har ett svagt minne att arkivet söker vissa ex? Jag städar, hör av er vad ni vill ha. Med vänlig hälsning Roy Anderzon

 8. En sak som saboterar mötet på stämmor är att många kommer till stämman för att öva sina scenframträdanden, det är bortkastad tid, det ger inget och risken är stor att de spelar låten sämre på scenen. Däremot ger en uppvärmning massor för ett framträdande och där är buskspel ett perfekt sätt. Se till att vårda mötet med nya spelkompisar (vilket är för mig jätteviktigt). Detta är inte unikt för Gnestastämman men är mycket viktigare att tänka på här när utrymmet är begränsat.

 9. Hejsan
  Jag undrar hur långt i förväg man måste beställa tid för att besöka biblioteket?

  mvh
  Helena

  • Hej,
   Du kontaktar Leif eller Inga-Britt ovan och bokar en tid. Ni bestämmer själva tillsammans när det finns en tid som passar er båda.
   Hälsning Markus

 10. Hej!

  Vi gifter oss kl 16.00 i Gryts kyrka, Stjärnhov den 23/5 och vill gärna boka in spelmän. Är ni lediga då? Tacksam för snabbt svar.

  Mvh Frida

  • Hej, Här läggs endast äldre årgångar upp. Som medlem i förbundet får du pappersutgåvan i brevlådan. Efter något år hittar du de sedan även här.

 11. Södermanlands Spelmansförbund är nu även en POKERSITE.
  En pokerspel-förbund har tagit sig samma namn som SSF.
  Jag trodde inte det var möjligt.
  Adressen dit är http://www.sodermanlandsspelmansforbund.nu
  Man hoppas att sådana tilltag går att förhindra.
  Att hindra ngn att ta en ledig domänadress går inte, men att använda
  precis samma namn på ”förbundet” borde gå att stoppa.
  domänadressen pekar till Södermanlands Spelmansförbund.

 12. Länken till musikspelaren kräver på en del datorer att Ctrl-tangenten är intryckt när du klickar på länken.

 13. Hej!
  Jag laddade upp några låtar från gillet som vi spelat in till musikspelaren. Jag var dock lite för snabb med detta. Vi behöver lite mer tid för att se vilka låtar vi vill ha med och eventuellt göra om inspelningen.
  Hälsningar
  /Mats

  • Hej, Kontakta Ulf Lundgren så kan han titta i medlemsregistret. Du hittar kontaktuppgifter i menyn under ”Om SSF” -> ”Styrelse/Kontakt”.

 14. Pingback: Låtspelaren v. 16, 1975. Ivar Boström! | Södermanlands Spelmansförbund

 15. Otroligt kul att se hur vi kan använda vårt arkivmaterial på det här sättet, så att många fler kan få del av vårt fantastiska material.

 16. Pingback: Lögn om fonografcylindern… Låtspelaren 8-15 april 1975 | Södermanlands Spelmansförbund

 17. Johan Jakob Wallin född 1778-02-15 är min makes farfars farfar och han är
  svår att hitta i födelsebok (haft år 1781 förut som födelseår) enl makens kusin
  Inger, som är en ivrig släktforskare liksom jag! (Birgitta Wallin i Norrköping)

 18. Hej! På Google hittar jag en tidningsartikel /28.9.1962/från er webbsida med min morfar Anders Juhlin som berättar om spelmanslivet mm i Zorns Gopsmorstuga
  Har ni den arkiverad så att jag kan köpa en papperskopia alt en scannad variant?
  Mycket tacksam!
  Mikael Norlin
  Mora

  • Hej Mikael, Tidningsartiklarna finns bevarade i spelmansförbundets arkiv, dessa har scannats och därefter publicerats på hemsidan. Du finner scannad fil under ”Samlingarna”->”Tidningsklipp”. För ytterliggare info kontakta Leif Epel leffe@epel.se.
   Hälsning Markus Kviberg

 19. Tack för alla rosor.
  Jag är stolt och glad över utmärkelsen och hoppas att den även sprider intresse för SSFs fina arkiv (sormlandsspel.se/Samlingarna).
  Hur utdelningen går till den 24/10 vet jag inte. Pristagarna ”med sällskap” inbjuds till lunch i museets restaurang kl 13.00 och utdelningen äger rum ”därefter”. Kanske i hörsalen vid 14-tiden?

 20. Ja, det var sannerligen på tiden. STORT FONG MED ROSOR och HJÄRTLIGA GRATULLATIONER till utmärkelsen, Arne. I vecka talade vi om dej på väg till Riga och prisade den stora aktivitet att digitalisera Wätters ljudband. En guldgruva som blir till eftervärlden. Hoppas aktiviteten växer. Sök mer fondpengar!

 21. Hejsan!
  Har inte hört eller sett någon fiol-inspelning med Eric innan.
  Fenomenalt kul att höra och läsa!
  -Tack Arne för detta fantastiska inlägg!

 22. Jättekul att få höra ”Lindbloms Korkskruven” som är en av mina favoriter. Grabbarna verkar ha haft bråttom att öppna flaskan det går med en jädrans fart.

 23. det blir säkert trevligt med nya leyaten på hemsidan,hoppas det fis folksom kan och vill jobba med den bara

 24. Tack Birgitta! Det var vänligt!
  En riktig rolig spelning med mycket inspiration från dansgolvet!
  Vår gästspelman var Markus, som förgyllde det hela ett snäpp till!! 🙂

 25. Roligt att det inte regnade. Det verkar vara en bra stämma som jag missade. Birgitta, se till att armen snabbt blir bra.

 26. Tack för tipset!
  Absolut finns det fönster som vill ha lite färg på sig.
  Tror du att det finns extra stora paras att köpa, till fasad?

 27. Helsmart lösning på problemet målning i hällade regn.
  Klart godkänd anledning att inte komma till vår fina Malmöpingsstämma. Men vi saknade dig.

 28. Som ni förstår av hur klantigt jag skrev ovanstående så orkade vi inte åka till Malmköping i år.
  Doriz

 29. Verkligen en härlig stämma i Julita på midsommardagen. Bra idé att börja stämman med kyrkokonserten. Tack alla 40 spelmän som förgyllde vårt brygghus med härligt låtspel, sång och god stämning i vårt brygghus efter stämman. Det blev en fin avslutning på stämman.

  Doriz och Ingvar 🙂