Välkommen till världen

Välkommen till världen – ny CD

Alla barn som föddes i Sörmland under år 1990 hälsades välkomna med en liten present – ett nyinspelat kassettband med klingande sörmländska vaggvisor, ramsor och lekar. Välkommen till världen kom 1990 på ljudkassett, nu 2018 kommer den på CD.

Det var Södermanlands Spelmansförbund som fick idén, när 1990 proklamerades Folkmusik- och dansår. Med stöd från flera finansiärer togs 3500 exemplar av ljudkassetten fram och den delades ut till alla nyfödda på BB-avdelningarna i länet.  Det är 27 år sedan, banden är nog borta sen länge och även om några finns kvar – hur många har tillgång till en kassettbandspelare idag?

Välkommen till världen innehåller 32 låtar från olika delar av Sörmland, sjungna av vanliga röster, inga professionella sångare, – allt från barn till röster i morfarsåldern. Den sörmländska idén inspirerade, på flera andra håll i landet spelade man in barnvisor från det egna landskapet och spred dem.

Syftet var och är förstås att få flera att sjunga mera för och med små barn. De här visorna är beprövade och fungerar bra i sitt sammanhang. Södermanlands Spelmansförbund hoppas att man med den nya CD:n ska ge flera tillgång till den gamla sörmländska låtskatten som lugnat, sövt och roat barn genom tiderna.

Nu kan du beställa CD:n via Christina Frohm, Södermanlands Spelmansförbund, initiativtagare och producent både 1990 och nu – E-post till Christina

CD:n kostar 120kr med emballage och porto.
Betalning sker till spelmansförbundets Plusgiro: 12 24 74-0 eller via Swish: 123 525 00 14

Bildtext: Omslagsbilden är en akvarell gjord av Marianne Skagerlind-Furå i Gnesta

Anita Hedlund

 

Läs artikel i Eskilstuna-Kuriren om Välkommen till världen.
(Artikeln som pdf finns här.)