Samlingarna

Spelmansförbundets samlingar har fått ett eget rum på hemsidan. Där finner du tusentals låtar, foton, klipp, inspelningar mm.

Gå direkt till Samlingarna

I förbundets centralarkiv är numera nedpackat och förvaras till vi fått ny lokal i Flens stadshus arkiv. Därför är hela originalsamlingen under överskådlig tid inte tillgänglig för sökning eller bearbetning. Där förvarar vi brandsäkert våra rullband, originaluppteckningar av spelmansböcker, fotografier m.m.
I våra lokaler i gamla bankhuset (Siegrothsvägen 2, Malmköping), finns vårt bibliotek bestående av böcker, tidningsklipp, ljudkassetter, skivor och mycket mer. Undan för undan kommer mer och mer av vårt material finnas tillgängligt på nätet via hemsidan.

Vill du besöka biblioteket för att botanisera bland vårt material är du alltid välkommen att kontakta  för att avtala ett besök: lämpligen någon i styrelsen.

Smakprov från samlingarna hittar du i vårt arkivrum här på hemsidan.

Gå till Samlingarna!


Kommentarer

Samlingarna — 6 kommentarer

 1. Hej

  Är intresserad av dessa två artiklar om Riksspelman Hartman i Bångbro, men båda är inscannade/upplagda så att texten längst ut till höger hamnat utanför bild. Skulle således önska få tillgång till vad som står där, om möjligt. Bor i Örebro och har ej möjlighet besöka arkivet, så hoppas det går att lösa. Mvh Pernilla S

  1956-12-01-Carl-Hartman-Bångbro-blev-Hazeliusmedaljör (DN)
  1960-05-21-Carl-Erik-Hartman-riksspelman-nalkas-nittio-med-massor-av-hobbies

  • Hej Pernilla
   Vårt arkiv är f.n. nerpackat och hemlöst. Jag kan inte hjälpa dig den vägen.
   Artikeln i DN sänder jag per mejl, den har jag hämtat i DNs arkiv.
   Den andra klarar jag inte…
   /Arne Blomberg

 2. Hejsan
  Jag undrar hur långt i förväg man måste beställa tid för att besöka biblioteket?

  mvh
  Helena

  • Hej,
   Du kontaktar Leif eller Inga-Britt ovan och bokar en tid. Ni bestämmer själva tillsammans när det finns en tid som passar er båda.
   Hälsning Markus

 3. Hej! På Google hittar jag en tidningsartikel /28.9.1962/från er webbsida med min morfar Anders Juhlin som berättar om spelmanslivet mm i Zorns Gopsmorstuga
  Har ni den arkiverad så att jag kan köpa en papperskopia alt en scannad variant?
  Mycket tacksam!
  Mikael Norlin
  Mora

  • Hej Mikael, Tidningsartiklarna finns bevarade i spelmansförbundets arkiv, dessa har scannats och därefter publicerats på hemsidan. Du finner scannad fil under ”Samlingarna”->”Tidningsklipp”. För ytterliggare info kontakta Leif Epel leffe@epel.se.
   Hälsning Markus Kviberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *