Arkivflytt

I onsdags, 26 september, var det äntligen dags att flytta arkivet. Sedan hösten 2017 har vårt originalarkiv varit nerpackat i tillfälliga lokaler i Flens kommunhus. Nu är det flyttat till Föreningsarkivet i Nyköping där det förhoppningsvis kommer att bli kvar.

Den här veckan börjar personalen på arkivet i Nyköping att packa upp våra lådor så snart är det tillgängligt igen för oss och vi kan fortsätta vårt arbete med digitalisering av (delar av) arkivet. Obs att vårt arkiv deponeras i Föreningsarkivet; det ägs fortfarande av Spelmansförbundet!

 

Alla ljudband har lämnats till Visarkivet där de kommer att förvaras på lämpligt sätt.

Tack vare Arne Blombergs trägna arbete är banden digitaliserade och lyssningskopior finns i Spelmansförbundets lokal i Malmköping.

Totalt blev det 22 flyttlådor med arkivmaterial till Nyköping och 6 lådor till Visarkivet.

Tack alla som har hjälpt till med arkivflytten!

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *