Ny förbundsordförande valdes på välbesökt årsmöte

Spelmansförbundets årsmöte hölls som vanligt i Malmköping, men inte i Stadshuset utan i Gästgiveriet på hembygdsgården. Trängseln var stor i den lilla lokalen och allspel var inte att tänka på – styrelsen svarade själva för den inledande Årsmötesvalsen.

Senkomna ändringar i bokföringen gjorde den ekonomiska redovisningen lååång, det berodde dock inte på ekonomiska problem, förbundets ekonomi är god och årets resultat blev ett plus på drygt 16.000 kronor.

Valberedningen – Leif Johansson, Madliene Eriksson och Peter Andersson – hade gjort ett grundligt arbete som resulterade i tre nya namn i styrelsen. Ny ordförande blev Lars Tull, Eskilstuna. Jenny Tidman, Malmköping och Sunniva Abelli, Bromma blev nya styrelseledamöter.

Leif Wallin, Eskilstuna utnämndes till hedersledamot i förbundet och tackades för sitt mångåriga arbete som webmaster. Tack vare Leifs insatser var SSF ett av de första spelmansförbunden på nätet.

Elvira Börlin och Kristina Leesik

Elvira Börlin och Kristina Leesik blev årets Gustaf Wetter-stipendiater. Båda är elever till Christina Frohm. Jag håller på att knuffa ut dem ur boet, sa Christina.

Avgående ordförande Bo Gabrielsson och styrelseledamöterna Ingvar Andersson och Ove Karlsson avtackades med blommor för sina fleråriga insatser och årsmötet avslutades.

Årsmötesmiddagen var bokad på Malmköpings Värdshus, men restaurangen hade gått i konkurs och med heroiska insatser hade Leif och Inga-Britt Epel med egna händer ordnat en dignande, läcker buffé.

Instrumenten kom fram under middagen och dagen avslutades med mycket spel.

Lars Tull är kanske okänd för förbundets medlemmar, men många har ändå hört honom – Lars är basisten på CDn i det nya allspelshäftet.

Lasse är uppväxt i en spelmanssläkt och med en stor musikalisk verksamhet som valthornist, basist, tidigare rektor för musikskolan i Eskilstuna och inte minst kapellmästare i nostalgiorkestern Astoria. Spelmansförbundet har fått en riktig vitamininjektion och framtiden är spännande!

Läs mer om Lasse:
Nostalgiorkestern Astoria
Tåget till Ärla
Foton


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *