Traditionell Folkmusik på PUB och spel hos Ölkultur i Eskilstuna

Lördagens spel på Eskilstuna Ölkulturs PUB blev en jätttesucce!

Drygt 20 talet av förbundets medlemmar hade hörsammat kallelsen och kom till ett mysigt föreningsdrivet bryggeri, med  massor av spännande drycker. Maten fick beställas per telefon som kom senare med bud.

Kvällen började lite försiktigt med ganska blyga spelmän som satt och körde lite vid borden. Hörni man måste ta i så det hörs! Men det var väl ovanan vid miljön som gjorde oss lite försiktiga.

Kvällens konsert blev 1 1/2 tim lång med olika konstellationer som alla gav ett smakprov ur sin repertoar. Ingvar Andersson var kom fram och sägare, Först började Brodéns Kapell, som tyvärr hade lite problem med dålig mik, följt av ett bejublat framträdande av Bosse Gabrielsson. Han tog publiken med storm. Ulf Lundgren njöt av att vara hemma på sin barndoms gata och gav publiken det bästa från Sörmland.

Sedan tog Ingvar med kompisar plats på scen. Vår nye ordförande Lasse Tull som kompade på bas, fick här sin premiär som förbundsspelman och det gjorde han med den äran. Ett kul och varierat program avslutades med “allspel” av alla som ville.

En perfekt lokal att  spela i, de som ville lyssna hade kul, de som ville snacka kunde göra det i andra änden av lokalen och alla vi som var där upplevde att försöket slog väl ut. Ny publik och ny scen för att nå ut med “vår” musik. Styrelsen tänker försöka göra om det här. Nästa gång kanske det blir i Nyköping?

Några bilder från spelningen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *