Spelmansstämma i Nykvarn 2012

Söndagen den 19 aug var det spelmansstämma i Nykvarn. Stämman anordnades av Turinge-Taxinge hembygdsförening i samband med hembygdens dag. Sommaren hade åter kommit tillbaka just denna vecka och dagen bjöd på strålande sol. Från scenen hördes musik av flera genrer. Enskilda spelmän, grupper, vissångare och trubadurer avlöste varandra. Buskspel förekom också i vanlig ordning. Där mellan kunde man passa på att läsa i utställningen om “Musiken i Nykvarn”, sammanställt av Åke Andersson. Från smedjan hördes släggan och för den som var intresserad demonstrerades hur det gick till att smida en gång i tiden. Fika fanns givetvis också på plats m.m. En mysig och trevlig tillställning som är väl värt ett besök nästa år igen!

Foton nedan: Åke Andersson

[nggallery id=5]

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *