Spelmansförbundets arkivnestor blir belönad!

Det är så man nästan vill utropa Äntligen! Arne Blomberg, Hedersordförande och trotjänare i vårt arkiv, får en fin utmärkelse den 24 oktober i Nordiska Museet.

Han tilldelas då Nordiska Museets medalj för Hembygdsvårdande gärning.

Senast vi hade någon från förbundet vid detta årliga tillfälle var när GW fick Hazeliusmedaljen.
Ett stort grattis och en fin erkänsla för allt det idoga arbete Du lagt ner på att vara ambassadör för den sörmländska folkmusiken.,

Det är nu inte första gången Arne får kulturutmärkelser: den första gången redan som tonåring, sedan på 60-talet och nu senast 2004 då han fick Sörmlands Läns Landstings kulturpris. Jag citerar:
Arne Blomberg, Linghem, tilldelas Landstinget Sörmlands kulturstipendium 2004 genom sina insatser för den sörmländska folkmusiken, som han under många år odlat och främjat, inte bara som skicklig musiker och medryckande spelman utan också som samlare, organisatör och utbildare. Han förenar i sin gärning djupgående kännedom om främst sörmländsk musiktradition med konstnärskap, pedagogisk skicklighet och god behärskning av de effektiva hjälpmedel som den moderna informationstekniken har att erbjuda.

Tack Arne för att du byggde den här hemsidan så att vi från styrelsen kunde använda den för att gratulera Dig!

Leif E.

 

 


Kommentarer

Spelmansförbundets arkivnestor blir belönad! — 6 kommentarer

  1. Tack för alla rosor.
    Jag är stolt och glad över utmärkelsen och hoppas att den även sprider intresse för SSFs fina arkiv (sormlandsspel.se/Samlingarna).
    Hur utdelningen går till den 24/10 vet jag inte. Pristagarna “med sällskap” inbjuds till lunch i museets restaurang kl 13.00 och utdelningen äger rum “därefter”. Kanske i hörsalen vid 14-tiden?

  2. Ja, det var sannerligen på tiden. STORT FONG MED ROSOR och HJÄRTLIGA GRATULLATIONER till utmärkelsen, Arne. I vecka talade vi om dej på väg till Riga och prisade den stora aktivitet att digitalisera Wätters ljudband. En guldgruva som blir till eftervärlden. Hoppas aktiviteten växer. Sök mer fondpengar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *