Folkmusiken får landstingets kulturstipendium 2012

Karin Eriksson Back får årets landstingsstipendium i musik. Karin sällar sig till den alltmer växande skara av oss närstående kamrater som vederfarits denna ära. Karin är ju sångerska och det gör ju inte utmärkelsen sämre, snarare är det kul att hennes genre får den uppskattning vi alla uppskattar.
Landstingsstyrelsens motivering:

Karin Eriksson Back började sin sångkarriär i folkmusikens Dalarna, i Rättvik, men har sedemera flyttat till Sörmland och Gnesta.
Sången har varit central i hennes liv, med början i Rättvik och genom musikkhögskolan i Stockholm, till sjungningar i många länder och bl a kulning på Polarprisgalan. Hon sjunger lika gärna solo som i olika folkmusikaliska grupper.

Med drivkraften i att musik och skapande ska finnas tillgängligt för alla människor har Karin Eriksson Back deltagit i många olika  projekt, lokalt och nationellt, som Teater i Gnesta, Låtläger i Sörmland, konsertprojekt Getens Horn och sånggruppen Irrmelin.
Landstinget Sörmland vill genom att tilldela Karin Eriksson Back 2012 års kulturstipendium visa sin uppskattning för mångfacetterat och kunskapsgivande arbete.

Vi ser fram mot att hennes pågående skivprojekt blir avslutat så vi alla får möjligheten att lyssna på hennes stämma-
För dig som inte känner till, så kan jag berätta att Karin gör tillsammans med Åsa Jacobsson ett jättearbete med sommarlägret för barn och ungdomar på Ansgarsgården utanför Flen. Har vi tur så kanske Karin utsträcker sitt kursande till oss äldre också – det var ett tag sedan förbundet hade sångträffar.
Ett stort grattis och vi övriga kan väl bara instämma i Landstingsstyrelsens lovord och varma välgångsönskningar!

Tidigare av mig kända kulturstipendiater är: Christina Frohm, Henry Sjöberg,  Kerstin Pettersson, Bernt Olsson, Eva Tjörnebo och senast Arne Blomberg.

(har jag glömt någon – snälla tala om för mig så kan jag fylla på listan.)

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *