Stort ljudmaterial till arkivet!

Under många år satt Stig Wistrand bakom scenen vid Julitastämman och dokumenterade stämman på band.

Signal Radio spelar inInitiativet var Stigs eget och det hela började nog när vi hyrde ljudanläggning av Stigs firma Signal Radio i Katrineholm. Så skaffade förbundet en egen anläggning, men Stig fortsatte ändå sin värdefulla dokumentation.

Nu har vännen Stig skänkt alla sina folkmusikband till spelmansförbundet. Ett sjuttiotal högklassiga rullband med inspelningar från nästan alla Julitastämmor 1983-2008 och dessutom stämmorna i St Djulö och Nyköping 1987 samt Vingåkers slottsfest 1985 med danstävlingen Vingåkersdansen. Många grupper och enskilda spelmän under en 25-årsperiod finns nu ljudmässigt dokumenterade i arkivet!

Alla band är digitaliserade, men redigeringen och protokollföringen kommer att ta tid.
Den som väntar på något gott…

Ett stort tack till Stig Wistrand och en gratulation till alla folkmusikvänner.

Arne Blomberg


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *