Årsmötet 2013

För två veckor sedan var det årsmöte i spelmansförbundet. Mötet hölls i stadshuset i Malmköping.
Innan mötet höll Sunniva Abelli en låtstuga där hon lärde ut fina låtar från Dorotea.
Efter detta var det dags för det tradiotionella kaffet med efterföljande allspel. Här nedan spelas Årsmötesvalsen under ledning av Ingvar Andersson.

Innan förhandlingarna påbörjades visade ungdomsgruppen Dansant upp sig. Ett mycket uppskattat inslag. Dansant bildades vid Gnestas Kulturskola och består av 17 st musiker och dansare i åldrarna 13-17 år. Ledarna är Åsa E Jacobsson och Leif Johansson. Det unika med denna grupp är att deltagarna både spelar och dansar. Av de 17 deltagarna är det endast 3 st som inte spelar något instrument och 1 som inte dansar. Se dem här:

Samma dag som årsmötet hölls pågick även en träff i den Sörmländska låtverkstan, under ledning av Patrik Andersson. Deltagarna besökte mötet och medelåldern på årsmötet var den lägsta på länge.
Mötet präglades av positivitet. Valberedningen, bestående av Madliene Eriksson och Leif Johansson, hade åter gjort ett mycket bra jobb. Styrelsens utformning ändrades därför även i år och vilka som nu ingår i styrelsen hittar du här.
Lasse Tull som varit förbundets ordförande under 2012 kommer eventuellt att flytta “hem” till Dalarna under året. Av den anledningen valdes en ny ordförande, Patrik Andersson. Vi önskar Patrik ett stort lycka till inför kommande uppdrag!
Två stipendier delades ut under dagen ur Sörmländska Folkmusikfonden till Gustaf Wetters Minne. Ett stipendium gick till gruppen Bladverket från Strängnäs och ett gick till Martin Lundahl från Ripsa, Nyköping. Se bilder nedan. Dagen avslutades sedan med middag och mycket spel.

Nedan ses några bilder från dagen. Har du själv bilder från årsmötet? Skicka gärna in dem så kan även dessa läggas upp här, och framför allt hamna i arkivet.

[nggallery id=8]

Foto och film ovan: © Madliene och Caroline Eriksson

Markus Kviberg


Kommentarer

Årsmötet 2013 — 3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *