Sörmländska spelmän i Bingsjö

Det var endast några få sörmländska spelmän som syntes till på Bingsjöstämman i år. Men de som var där såg till att ta plats. Då Lisa Hellsten, Mats Hedblom, Sunniva Abelli, Ulf Lundgren, Leif Johansson, Caroline Eriksson och Markus Kviberg stod och jammande på tunet blev vi plötsligt med i P4 Radio Dalarna och fiolmag. Leif Johansson fick instruera reportern i fiolspel. Lyssna på inslaget via länken nedan, det börjar 43min in i programmet: Sverigesradio

Gny-folket (Erik Jacobsson, Joar Eriksson Linander och Henning André) spelade mycket svängigt till dans flera gånger och succén var given! Några av dem kom även med på bild i Dala-Demokraten. (Scannad bild kommer senare.) Man kunde även dansa i natten till Ulf Lundgrens fina spel i logen.

Det blev med andra ord en mycket bra stämma även i år!

[nggallery id=9]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *