Yngve Anderssons repertoar

Vill ni lära er några låtar ur Yngve Anderssons repertoar?AndersAndersson

Yngve som var med och bildade Lästringe Låtar hade många låtar i direkt tradition från sin farfar Anders Andersson från Lästringe och han hade dessutom en stor repertoar med låtar efter sin svärfar och hans släkt från Hummelkärr utanför Trosa. Ni spelar säkert några av låtarna, t.ex. Lästringe gånglåt och vals från Hummelkärr som är vanliga allspelslåtar i Sörmland.
Yngve delade gärna med sig av sina låtar och speciellt till oss i Lästringe Låtar där han var aktiv nästan ända fram till sin bortgång 2003. Många av låtarna finns samlade i vår bok Andersson & Pettersson som gavs ut 1986. Den första upplagan blev snabbt slutsåld men nu finns en ny omarbetad upplaga.

Är ni intresserade av att spela några låtar ur Yngves repertoar? Hör av er så bokar vi en tid som passar; antingen kan någon från Lästringe Låtar komma till er och lära ut några låtar eller så kommer ni och spelar med oss i Södertälje.

/ Kerstin Lanbeck Vallén sekr. Lästinge Låtar
kerstin.lanbeck@telia.com
Tel 08/532 53328


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *