Ordförande rapporterar från styrelsemöte!

Hösten är här och styrelsearbetet har åter tagit fart efter en skön sommarledighet. Vi har hunnit med två möten där vi fattat beslut som jag hoppas ni medlemmar ska uppskatta.

Vi har efter en del diskussioner kommit fram till att vi åter ska välkomna nya medlemmar med en ”välkomstpresent” i form av skivan ”Polskor och Pollonesser”. Vidare kommer styrelsen att undersöka möjligheten att kunna erbjuda medlemmarna att få sina instrument värderade, i första hand fioler och nyckelharpor. Jag hoppas alla vet att man kan få en instrumentförsäkring genom spelmansförbundet.

Sörmlandslåten är nu på väg till tryckeriet och beräknas att komma i era brevlådor i oktober.

Nu finns det planer på att vi ska återutge ”Välkommen till världen” på CD.

Den stora frågan på septembermötet var bidragsansökan till landstinget. Vi bestämde att förbundet skulle stödja ”Solfolket – Sörmlands låtverkstad” genom att söka bidrag även för den verksamheten. Till mötet hade styrelsen fått en glädjande rapport om den lyckade satsningen på att locka deltagare.

Frågor som styrelsen bestämde att vi ska arbeta vidare med är:

  • Årsmötet: Vi vill kunna erbjuda en heldagsupplevelse med musik och dans
  • Skivutgåva: . Idéer till ytterligare en skivutgåva diskuterades och som vi bestämde att gå vidare med. Det handlar om ”traditionell” julmusik. I vårt arkiv finns en hel del både kända och okända melodier och sånger som spelats och sjungits till jul.
  • Vissektion: Vi har många duktiga vissångare i förbundet och det vore spännande om förbundet kunde lyfta fram vissången som en viktig del i vår verksamhet.

Nästa styrelsemöte äger rum 16 oktober. Har du idéer om vad förbundet borde göra så hör av dig senast 8 oktober, om vi ska ta upp det på nästa styrelsemöte. Jag kan berätta att ”välkomstpresent” och nyutgåva av ”Välkommen till världen” är två förslag som kommit från er medlemmar.

Önskar er en fortsatt skön höst med mycket spel, sång och dans!

Bert Persson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *