Ordförande informerar från styrelsen!

Här kommer årets första rapport från styrelsen. Arbetet är nu i full gång och jag vill här passa på att hälsa våra nya styrelsemedlemmar, Ann-Mari Wadman och Torbjörn Rydberg, välkomna till styrelsen.
Planerna för årets jubileumsstämma i Julita pågår för fullt. I år firar stämman 90 års jubileum och med anledning av det så kommer vi att presentera stämmans historia genom ett bildspel som Kerstin Lanbeck Vallén sammanställer med hjälp av Gunilla Hising Bohm från Julita gård.

Dagen kommer att inledas med en låtstuga under Christina Frohms ledning, ”låtar ur den sörmländska låtskatten.

Det blir även i år en danskurs under min ledning, ”sörmländsk slängpolska, tillbaka till källorna”. Jag hade ju förmånen att få vara en del i Henry Sjöbergs arbete med att återuppväcka den sörmländska slängpolskan. Under kursen delar jag med mig av mina minnen av det spännande arbetet. Även i år får vi förmånen att dansa till Marianne och Pär Furå och Robert Persson.

Du kommer även få möjlighet att deltaga i en visstuga med Adela Björn. Dessutom blir det konsert och stämma.

Mer detaljerat program kommer! Boka nu midsommardagen för en skön stämma i en skön miljö, dessutom en stämma som är ”vädersäker”. Vid sol finns gott om utrymmen att spela och dansa ute, vid regn finns det lokaler att husera i. Jag hoppas vi ses där!

Årets låtläger för ungdomar förbereds som bäst. Även i år äger det rum på Julita Gård veckan efter midsommar. Hittills är 16 ungdomar anmälda. Känner du någon som skulle kunna vara intresserad så tipsa personen i fråga.

Kan också informera om att planering pågår även för septemberträffen, så boka in första lördagen för en heldag och kväll i Malmköping.

Vi har även andra spännande saker på gång men mer om det längre fram.

Nästa styrelsemöte är den 11 juni, så är det något du vill vi ska ta upp i styrelsen så kontakta mig senast 3 juni.

Bert Persson

Kommentarer inaktiverade.