Testsidan blir officiell hemsida

För ca två år sedan började diskussioner om att förbundets hemsida skulle förnyas av olika anledningar. Det började spånas på vad som skulle ändras, tillkomma osv.  Hemsidesmöten hölls inom förbundet och arbetet påbörjades. Efter en tid hade sedan dåvarande webmästaren Leif Wallin lagt ner mycket jobb och en förnyad hemsida kunde presenteras. En klar förbättring hade skett men önskemål fanns om ytterligare förändring.


Bild: Leif tilldelades Södermanlands Spelmansförbunds Guldmärke i samband med årsmötet våren 2012 för sitt gedigna arbete med den tidigare hemsidan.

Parallellt med förbundets ordinarie hemsida fortsatte arkivgruppen att fylla hemsidan sormlandsmusikarkiv.se med material. Vid denna tid hade det börjat bli så mycket material att sidan blev svårarbetad. Hemsidan var uppbyggd av ”gammal kod” och hade sina begränsningar. Även här krävdes en arbetsinsats. (Innehållet i sormlandsmusikarkiv.se har senare flyttats till Samlingarna)

En hemsidesgrupp bildades och dessa personer började undersöka vad som var möjligt att göra. Man insåg att det var dags att satsa på nyare teknik, tyvärr verkade kunskapen för detta inte finnas inom förbundet. Många samtal ringdes utan resultat och tillslut började gruppen vända sig till externa företag för offert. Priset för en ny hemsida blev svårmotiverad för förbundets ekonomi.

Arne Blomberg (som byggt sormlandsmusikarkiv.se – senare nedlagd) hade under tiden gett förslag till styrelsen på möjliga vägar och vad man borde satsa på. Arne erbjöd sig att börja kika på om han eventuellt kunde få till en ny hemsida. Efter ett par veckors arbete började sidan ta form och hemsidesgruppen följde det hela med spänning. Nu var det dags för hemsidesgruppen att ta över och Arne skrev långa beskrivningar på hur man arbetade med sidan. Så sakteliga började personerna i hemsidesgruppen få grepp om hur sidan skulle skötas.


Bild: Arne Blomberg är skaparen av sormlandsspel.se (senare nedlagd)

Efter en tids testkörning har sidan tillslut nu blivit officiell hemsida för Sördermanlands Spelmansförbund. Hemsidan har många fördelar och vi hoppas att den skall vara till glädje för alla medlemmar i förbundet, och även utomstående. Sidan kommer fortsätta att utvecklas så håll utkik efter uppdateringar och nyheter.
För att hemsidan ska vara levande krävs att det kommer in material. När ni är ute på stämmor, danser, träffar osv, skriv då ihop några rader och skicka in. På så vis kan vi alla få ta del av vad som händer inom förbundet, och här måste vi hjälpas åt!

Slutligen,
Tack Leif Wallin för alla år som du drivit förbundets tidigare hemsida!
Tack Arne Blomberg för att du skapat denna nya hemsida åt förbundet!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *